Hvorfor lakere sit trægulv?

18 april 2021 Maya Hindsberg

Trægulve er smukke og giver virkelig noget ekstra til en bolig, når de er flotte og vedligeholdte. Der vil dog komme et tidspunkt, hvor de vil være fyldt med ridser, og så vil du med stor sandsynlighed vælge at få dem enten slebet eller høvlet af f.eks. https://gulvkanonen.dk/.

Når gulvet er blevet slebet, så vil du skulle vælge en efterbehandling. Efterbehandlingen og gulvslibningen hører nemlig uløseligt sammen. Dit nyslebede gulv holder sig nemlig pænt meget længere, ved at blive efterbehandlet, og efterbehandlingen ligger pænere, når gulvet er blevet slebet, da det nemlig ikke dækker eventuelle ridser, der må være i gulvet i forvejen. Ved at efterbehandle gulvet, forlænger du nemlig gulvets levetid, og er godt, hvis du ønsker et flot udtryk og en høj holdbarhed. Det gør det dog ikke nemmere at finde rundt i den jungle, det er at finde den rette efterbehandling.

Derfor skal du vælge lakeringen

Der er mange fordele og ulemper ved at vælge lak som overfladebehandling. Fordelene gør dog, at det er en af de mest populære behandlinger. Den største ulempe er nemlig, at du er nødt til at slibe gulvet, når lakken er slidt igennem, hvorimod du kan lappe andre efterbehandlinger.

Den største fordel, som helt klart opvejer ulempen er, at overfladen generelt er virkelig slidstærk og holdbar. Det er børnefamilier f.eks. rigtig glade for, eller husstande med kæledyr. Begge dele slider nemlig mere på gulvet end en gennemsnitlig beboer, hvorfor det kan være en fordel. På den måde skal man heler ikke frygte at børnene taber noget, eller at hundens klør ridser gulvet.

En anden fordel er, at der er meget lidt vedligeholdelse og rengøring af gulvet. Den daglige vedligeholdelse afhænger meget af mængden af smuds og snavs, som gulvet bliver udsat for, og rengøringen er nem, da det blot er at støvsuge og vaske gulvet i ny og næ.

Flere Nyheder

Skal huset males?

09 januar 2020

Skal huset males?