Legeplads til haven – et oplagt alternativ til offentlige legepladser

26 november 2020 Astrid Pedersen

Offentlige legepladser er et tilbud til familier og børn, hvor børnene kan udfolde sig fysisk og møde andre børn igennem leg. Desværre ses det ofte at de offentlige legepladser er slidte og lege udstyret ødelagt af slitage eller hærværk. Og så er offentligt tilgængelige legeplads ofte overbefolkede hvilket med fører lang kø til de foretrukne lege redskaber.

Giv børnene en legeplads til haven

Der er således ikke noget at sige til hvis børnene ikke altid gider tage på legeplads – eller hvis du ikke orker besværet. Er dit hus udstyret med en have i en blot nogenlunde størrelse er der dog en oplagt løsning på dette problem. Du kan nemlig vælge at bygge en veludrustet legeplads inden for matriklens trygge rammer.

Det kræver ikke det store at opføre en legeplads i haven, hverken økonomisk eller tidsmæssigt. Du behøver nemlig ikke selv at bygge nogle af de mange lege redskaber som hører sig til på en legeplads. Det er muligt at købe redskaber så som legehuse, gyngestativer, sandkasser, legetårne, vipper, fodboldmål til haven, rutsjebaner, klatrestativer og havetrampoliner online eller i fysiske show rooms, og bestille dem til levering til døren.

I løbet af en dag kan du have en fuldt monteret legeplads til dine børn – bekvemt placeret i din have, så du kan holde øje med legen fra vinduet eller fra din terrasse. Og så kan børnene lege trygt og sikkert uden at skulle bekymre sig om mobning eller lang kø til deres yndlings lege redskaber.

Hvordan bygger jeg en legeplads i haven?

Du behøver ikke gå all in med samtlige lege redskaber til haven når du skal bygge familiens egen legeplads. Tag barnet med på råd, og udvælg de redskaber som er hans eller hendes foretrukne – for eksempel et gyngestativ, et legehus og en sandkasse. Du kan få mere inspiration angående legeplads til haven på husblog.dk.

Flere Nyheder

Skal huset males?

09 januar 2020

Skal huset males?