Sørg for en skumrutsjebane til de mindste børn

26 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Denne skumrutsjebane kan man både have i de private hjem, men man ser dem også en del i vuggestuer, ved privat børnepasning eller endda i ventelokaler hos tandlæger til børn med videre.

Det er en måde at aktive de små børn på, hvor de kan bruge hele deres krop, men hvor det foregår på et materiale, hvor de stort set ikke kan komme til skade.

Desuden er disse rutsjebaner heller ikke så høje eller stejle til, at man kommer alt for højt op og får en tidlig, negativ oplevelse med højdeskræk.

De voksne kan både give børnene en sjov opleve på disse rutsjebaner ved at vise dem og gelejde dem i, hvordan de skal bevæge sig, eller de kan lade børnene afprøve rutsjebanerne selv.

Skulle de komme en anelse til skade, så er det sjældent så alvorligt, at en smule trøst hos den ene forælder ikke kan hjælpe på det.

En skumrutsjebane er barnets første oplevelse med en rutsjebane

Desuden har man disse rutsjebaner indenfor i langt, langt de fleste tilfælde, så de ikke er beskidte at lege på, og man skal heller ikke være bange for, at det lige pludselig begynder at regne eller blæser og dermed ødelægger disse rutsjebaner.

Via disse rutsjebaner får børnene en god start på det med at afprøve, hvordan rutsjebaner fungerer, og hvordan man leger sammen med andre børn og skal lære, at man skal vente på, at det bliver ens tur, før man kan komme til at rutsje.

På den måde har man allerede gode færdigheder, når man kommer ud på legepladserne, hvor der er højere rutsjebaner, og de er måske lavet af nogle mere hårdføre materialer, man kan slå sig lidt mere på dem, og man bliver nok beskidt af dem.

Endvidere er det også en måde at give de mindste oplevelsen med rutsjebanen, hvis de har set ældre børn prøve sådan en på legepladser, men hvor de er for små til at må prøve dem.

Flere Nyheder

Skal huset males?

09 januar 2020

Skal huset males?