Variationer af banankage

Banankage er en sikker vinder hos de fleste og alt efter hvilken anledning man bager kage i, kan den piftes op og ned så den passer perfekt til lejligheden. 

En klassisk banankage

Den helt klassiske, svampede banankage med chokoladestykker smager himmelsk og passer godt til de fleste lejligheder. Den er en vidunderlig mundfuld på hverdagsaftner, et lækkert input i madpakken – og så er den desuden perfekt som uddelingskage eller som kage til børnefødselsdag eller lignende. Vil du gøre lidt ekstra ud af den klassiske variant, kan du toppe den med mørk glasur eller et tyndt lag smeltet chokolade. 

Muffins

Den klassiske banankage kan snildt laves i en anden variant – du kan nemlig bruge den samme dej og hælde den i muffinforme. Det eneste du skal tænke på er, at bagetiden skal forkortes en del, fordi kagerne er mindre og derfor er hurtigere om at blive færdigbagte. Når dine muffins er afkølede kan du smøre dem med en chokoladecreme eller mørk glasur. 

Banankage deluxe

Den klassiske banankage kan også opgraderes til en luksusversion, som gør den velegnet til middagsselskaber, venindeaftener eller en særlig lejlighed i familien. Her tilsætter du ekstra chokolade og lidt hakkede mandler eller hasselnødder til dejen, for at give den ekstra tekstur og smag. Når kagen er afkølet topper du den med et tyndt lag smeltet, mørk chokolade, hvorefter du lægger tynde skiver frisk banan over chokoladen inden den størkner. Siderne kan du pynte med flødeskum i en sprøjtepose. 

Cheesecake

En cheesecake smager også skønt med banan og denne ekstravagante udgave af banankagen er perfekt på en varm sommerdag eller efter en tung middag. For at opgradere din almindelige cheesecake laver du en bund af knuste chokoladekiks og smør, blender lidt banan og vanille i osten og topper kagen med skiver af frisk banan, lidt honning og et par mynteblade. 

Katrin Sørensen